Online bejelentkezés

Név: *
E-mail cím: *
Telefonszám: *
Város: *
Kiválasztott kezelés:

Információ és telefonos bejelentkezés

 

Békéscsaba, Becsey O. 1.

+36 30 63-60-793


Útvonaltervezés

Debrecen, Lehel utca 22.

+36 30 63-60-792


Útvonaltervezés

Hírlevél feliratkozás

Botox kezelés

orvoskozmetologia


botox kezeles_homlokon

Mely kérdéseket teszik fel pácienseim leggyakrabban a Botox kezeléssel kapcsolatban:

Mi is az a Botox?

- A Botox egy baktérium, pontosabban a Clostridium botulinum, által előállított méreganyag. Ez a fehérje a természetben is megtalálható, de mivel méreganyagról van szó, ezért fontos annak gyógyszergyári tisztítása használata előtt.

 

A botox hogyan fejti ki hatását?

 

– A kezelni kívánt izomba beinjekciózunk egy kis botoxot, mely hatására az arcizom összehúzódásai megszűnnek, hiszen a botox blokkolja az idegek felől érkező impulzusokat. Az izom ellazulásának köszönhetően a ráncok kisimulnak.

 

Hogyan történik a kezelés?

 

– A kezelést a páciens bőrének vizsgálata előzi meg. A vizsgálat során felmérjük, hogy a kezelni kívánt területen a ráncok hogyan helyezkednek el, milyen a mélységük. Ezen adatok alapján meghatározzuk a szúrási pontokat, és hogy az egyes pontokba, mennyi botoxot kell injekcióznunk. Miután a bőr felszínét fertőtlenítettük egy vékony tű segítségével, bejuttatjuk a toxint az izomba. 2-15 tűszúrás elegendő, persze ez a kezelt területtől is függ. A tűszúrások okozta kellemetlenség csak rövid ideig tart.

 

Mely területeken alkalmazható?

 

– Általában az orrgyök felett megjelenő ráncok, valamint a homlokon található vízszintes ráncok, és a szem környéki szarkalábak kezelésére, eltüntetésére alkalmazzák, de természetesen az ajkak feletti, vagy éppen a nyakon megjelenő ráncok esetén is hatásos megoldás.

alt

 

Milyen tartós egy kezelés?

 

– Egy botoxos kezelés eredményei már 2-5 nap múlva jelentkezni fognak, de valóban látványos hatása csak 2. héten a jelenik meg, és nagyjából 4-6 hónapig tart, a bőr állapotától függően. A kezelés hatására a bőr sokkal fiatalosabbá és természetesebbé válik, hiszen a ráncok kisimulnak. A botox kezelések éves száma maximum 3 lehet, de idővel egyre ritkábban lesz szüksége a páciensnek ilyen jellegű kezelésre, mert a botox hatására leszokik a ráncok megjelenéséért felelős izmok használatáról.

 

Hogy lehet, hogy a botox méreganyag, mégis biztonsággal alkalmazható?


– A botolinum toxin nagy mennyiségben lehet veszélyes, ekkor ugyanis egyfajta ételmérgezés tüneteit produkálhatja, valamint légzési és szívműködési zavarokat okoz. Ez a veszélyes mennyiség nagyjából 50.000 egység, a botoxos ránckezelés során azonban csak maximum 50 egységnyit használunk fel belőle. Ilyen kis mennyiségben már teljesen biztonságos a használata.

 

Vannak veszélyei, esetleg szövődményei a kezelésnek?

 

Néha előfordul, hogy az injekció helye bevérzik, vagy a környező izmok átmenetileg elgyengülnek. Néha fejfájás is jelentkezhet, de ezek a tünetek csak pár óráig tartanak. A megfelelő technika és indikáció használatával nem kell tartanunk a "lárvaarc" kialakulásától.

 

Kinek ajánlható, és kinek nem? 

 

Általában 25 és 65 év közötti hölgyek szokták igénybe venni ezen kezelést, de hazánkban is egyre több férfi dönt úgy, hogy a botox segítségével szeretne megszabadulni ráncaitól. Persze, a botox nem csak kozmetikai célokra alkalmazható, hiszen migrénes fejfájás, vagy akaratlan szemrángás kezelésére is nagyon hatékony. Terhesség, vagy szoptatás időszaka alatt használata nem javasolt, mint ahogy akkor sem, ha a kezelendő területen gyulladás található.

 

homlok1

Homlok botox kezelés előtt.

homlok2

Homlok botox kezelés után.

homlok5 homlok6
Homlok botox kezelés előtt. Homlok botox kezelés után.