Online bejelentkezés

Név: *
E-mail cím: *
Telefonszám: *
Város: *
Kiválasztott kezelés:

Információ és telefonos bejelentkezés

 

Békéscsaba, Becsey O. 1.

+36 30 63-60-793


Útvonaltervezés

Debrecen, Lehel utca 22.

+36 30 63-60-792


Útvonaltervezés

Hírlevél feliratkozás

Vírusos szemölcsök kezelése

hagyomanyos borgyogyaszat

utokezeles 1altKözönséges szemölcs (verruca vulgaris)

A közönséges szemölcsök általában a talpakon, kezeken, az ujjakon, vagy éppen a körmök környékén jelennek meg. A talp felszínét érő teherviselési behatások miatt az itt megjelenő szemölcsök nem képesek kiemelkedni, ezért ezek benyomódnak a bőrbe, így valódi méretüket sokkal nehezebb felmérni. Az is sokszor előfordul, hogy egymás közelében több szemölcs is megjelenik, melyek a bőr felszíne alatt összefüggnek. A túl nagy szemölcsök akár fájdalmat is okozhatnak, hiszen a körülötte lévő idegvégződéseket is nyomhatja. Sajnos, a tenyérben és a talpban nagyon sok idegvégződés található, mely a szemölcsök kezelését igen megnehezítheti.

 

A szemölcs eltávolításának több módja is létezik. Az egyik, mikor helyi érzéstelenítés után elektrosebészeti eljárással tulajdonképpen elroncsoljuk, a másik pedig, mikor egy puhító előkezelést követően a szemölcsöt egy speciális eszköz segítségével kifordítjuk. Ebben az esetben a szemölcs helyén egy nyílt seb keletkezik, ami azonban 1-2 hét alatt begyógyul. Szintén hatékony módszer, ha erős savakkal többször leecseteljük a szemölcsöt. Ilyenkor, ugyan seb nem keletkezik, de gyulladás és fájdalom léphet fel a kezelt területen. Otthoni ecsetelésre is van mód, amit főleg gyerekek esetében szokás alkalmazni, de így a folyamat több időt, akár 2-3 hónapot is igénybe vehet. Bármilyen módszerről is legyen szó, az esetek nagy részében sajnos a szemölcsök nagyjából 30 %-a visszanő.

utokezeles 2

 

Uszodaszemölcs (molluscum contagiosum)

 

Annak ellenére, hogy ezt a szemölcs fajtát uszodaszemölcsnek nevezik, nem csak uszodában lehet megkapni. Gyerekek között akár járványszerűen is terjedhet. Méretük 1-2 mm, közepük fehér, melyek a bőr bármely területén megjelenhetnek. Persze, nem csak gyerekeknél, hanem felnőtteknél is megjelenhetnek, de náluk általában a nemi szervek környékén. Az ecsetelés - ezen szemölcsök esetén - sokszor csak a környező bőr begyulladását eredményezi. Főleg a száraz bőrön alakulnak ki, így hatékony lehet, ha különböző krémek segítségével megszüntetjük a bőr dehidratáltságát, azonban az eltüntetésük még így is több hónapot vehet igénybe.